Банкеръ Daily

Прокуратурата:

Работим по сигнала на Кацаров срещу Борисов за ваксините

Бойко Борисов се ваксинира - 24 август 2021 г.

Прокуратурата вече работи по сигнала на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров срещу бившия премиер Бойко Борисов за изказването му, че на българските граждани се поставят COVID ваксини с изтекъл срок на годност. Това каза ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова.

По думите ѝ проверката е сложна, защото случаят с председателя на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова е показал, че не е лесно да се докаже, че нечие изказване е всяло смут в обществото.

От Министерството на здравеопазването се очаква отговор за състава, производството и срока на годност на ваксините за COVID-19, каза Кирилова.

„След този отговор ще преценим на кои международни институции ще се пише, като естествено ще молим за бързина, тъй като това е важно за здравето на хората, които си поставят тези ваксини. Които, вие не знаете, но всеки ден в Градска прокуратура се получават сигнали от най-различни граждани, които казват: Защо сме обречени на смърт, защо ни поставяте тези ваксини, какво прави прокуратурата, прокуратурата да спре тези ваксини. Прокуратурата няма как да ги спре в момента точно тези ваксини", обясни градският прокурор  на София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във