Банкеръ Daily

Общество и политика

Работещи в БНР настояват СЕМ да даде толеранс на Светослав Костов

Светослав Костов

Работещи в различни звена на БНР изразиха недоволството си от поисканата от Съвета за електронни медии оставка на генералния директор на радиото Светослав Костов. Акцията си пред сградата на медията те определиха не като протест, а по-скоро като проява на подкрепа към Костов. Искането им е да му бъде даден шанс да реализира концепцията, с която спечели конкурса за генерален директор преди два месеца, т.е. да му бъдат дадени 100 дни толеранс. 

Защитниците на генералния директор настояват за ясни критерии за поисканата му оставка и смятат, че членовете на СЕМ са приели едностранчиво фактите за ситуацията в Националното радио.

"Никой не ни чу, и точно затова сме застанали тук, защото искаме да ни чуят. Нашите искания са да не се прибързва с тази оставка, защото това само ще задълбочи конфликтите. Трябва да се изяснят първо причините за спирането на предавателите, трябва да се изяснят много неща, преди да се докаже наистина дали е виновен или не господин Костов", заяви един от служителите. Според участниците в акцията в момента се осъществява натиск върху медията и има вътрешна и външна намеса в управлението й. Те се обявиха и против разделението в радиото. 

Стана ясно, че до края на седмицата ще има подобна акция и сградата на СЕМ. 

На извънредно заседание на 27 септември медийният регулатор даде едноседмичен срок на Светослав Костов да подаде оставка. В противен случай в седмицата между 7 и 11 октомври на свое редовно заседание съветът ще започне процедура за предсрочното прекратяване на мандата му.

Костов обяви, че няма намерение да подава оставка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във