Банкеръ Daily

Общество и политика

Пътните строители ще блокират центъра на София с тежка техника

Около 3000 души, 60 камиона и 40 строителни машини ще блокират в понеделник сутрин центъра на София заради протеста на браншовата камара "Пътища". Водачите на тежката техника ще бъдат наказани с глоба, тъй като нарушават Закона за движение по пътищата, съобщи Борислав Муеров, зам.-директор на Главна дирекция "Национална полиция". Браншовата камара е подала уведомление към Столичната община за протеста, уточни той.

По данни на организатора в протеста от 08.00 часа до 09.00 часа тежката техника ще се позиционира по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“. Първоначалният сборен пункт ще бъде в 6.30 ч. при "Враня". Тежката техника ще бъде разположена в две колони на пътното платно, за да не се затруднява движението. Около 07.15 - 07.20 ч. колоната ще потегли по бул. "Цариградско шосе" и после по бул. "Цар Освободител" и ще бъде паркирана на крайната точка - в отсечката на бул. "Цар Освободител" и ул. "Раковски".

От 07.00 ч. до 12.00 ч. на 11 октомври се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. "Александър Първи". От 8.00 ч. до 12.30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Цар Освободител" между ул. "Георги С. Раковски" и бул. "Дондуков".

СДВР е създала необходимата организация за безпроблемното преминаване на механизацията към протеста. Ще бъдат ангажирани всички сили на "Пътна полиция" и "Охранителна полиция на СДВР" за нормалното протичане на мероприятието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във