Банкеръ Daily

Общество и политика

Пътната обстановка в страната се нормализира

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Пътните настилки са мокри, на места заснежени, обработени и опесъчени.

Времето над страната е предимно облачно.Температурите са в интервала от минус 12 до плюс 7 градуса. Вятър духа в областите: Бургас, Хасково, Ямбол, Сливен и Кърджали. Слаб сняг превалява по високите части на Сливен.

От АПИ припомнят за ограниченията, които се налагат по републиканската пътна мрежа около празниците, с цел осигуряване на по-висока безопасност. Ограниченията са за тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 18,00 ч. до 21,00 ч. и последния почивен (празничен) ден – от 14,00 ч. до 20,00 ч. Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен или празничен ден.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Марица“, „Черно море“ и „Струма“ са без ограничения.

На АМ „Люлин“, в област София, е разрушена част от облицовъчните пана на дясна тръба на първия тунел посока София – Перник. Движението са пренасочва от активната лента за движение в изпреварващата.

Затворени са проходите Златишки, Върбишки и Троянски. Отворени са Шипка, Предела, Печинско, Пампорово, Ришки, Обзорски, Република, Рожен, Айтоски.

През прохода Превала товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета. Котленският, Твърдишкият, Дюлинският проходи и проходът Вратник са затворени за движение на МПС над 10 т, а Петрохан е затворен за движение на МПС над 12 т.

Facebook logo
Бъдете с нас и във