Банкеръ Daily

Общество и политика

Путин и Порошенко се срещнаха в Милано

Руският президент Владимир Путин заяви, че срещата му с президента на Украйна Петро Порошенко и лидери от ЕС е била "положителна", но въпреки оптимистичното му изявление, няма признаци за решителен пробив за решаването на украинската криза, предаде Ройтерс.

Путин и Порошенко си стиснаха за кратко ръцете, преди да започнат преговорите с участието на Ангела Меркел, Франсоа Оланд, Дейвид Камерън, Жозе Барозу и Херман ван Ромпой.

"Беше ползотворна, положителна среща", заяви усмихнатият Путин пред репортерите след срещата в кулоарите на Азиатско-европейския форум АСЕМ.

Италианският премиер Матео Ренци, който бе домакин, преди това коментира, че е бил постигнат известен напредък, но че остават още много различия. Той съобщи, че европейските лидери са подкрепили предложение на френския президент Оланд да се установи международен контрол по украинската граница, включително с безпилотни самолети."В тази мисия може да участват Германия, Франция и Италия", допълни Ренци.

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу съобщи, че още дискусии за контрола по границата, както и за изпълнението на споразумението за прекратяване на огъня ще се състоят по-късно през деня.

Facebook logo
Бъдете с нас и във