Банкеръ Daily

Общество и политика

Пуснат е за движение участъкът от автомагистрала "Хемус" на 410 км след Девня

Пуснат за движение е участъкът от автомагистрала "Хемус" на 410 км след Девня. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков пред журналисти в Шумен във връзка с участъка на автомагистрала "Хемус" между Шумен и Варна.

"Стана ясно, че до 10 септември трябва да бъде пуснат останалият участък", посочи Нанков. По думите му остават 6 км, които са за фрезоване и асфалтиране. Той обясни, че е приключила едната част от участъка между Шумен и Варна, която е във Варненска област. "Вчера приключи, беше сложена маркировка. Малка част от магистралата в този участък остана неремонтирана. Видяхте последните години колко работа се свърши. Имаме известни бележки към колегите от Агенция пътна инфраструктура. В летния сезон не е редно да се извършват ремонтни дейности, защото създават затруднения за почиващите. След 15 септември отново“, допълни зам.-министърът.

Той заяви, че се удължава с два месеца срока на археологическите разкопки край Градище, за да може да се експонира културно-историческо наследство. Регионалният заместник-министърът отчете, че по всички нови проекти има археологически разкопки. "Идвайки насам към Шумен, спрях до пътен възел "Боаза", продължението към разклона Ловеч – Плевен, веднага 200 метра след тях имаме отново разкопки. Археолозите започват работа може би след 10-ина дена. Там говорим за тракийско селище“, похвали се Нанков. Той обобщи, че не трябва да има конфликт в това отношение нито с еколози, нито за археологическо и културно наследство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във