Банкеръ Daily

Румен Овчаров:

Първият етап на отстраняването на ГЕРБ завърши

Ако БСП получи третия мандат, не съм сигурен, че в ситуацията, в която се намира, може да изиграе ключовата роля да състави правителство. Това заяви пред БНТ Румен Овчаров, член на Националния съвет на БСП.

Дали БСП ще приеме мандата е тема, която трябва да се обмисли, но това няма значение от гледна точка на промяната, допълни той. Промяната е факт.

"На колко етапа ще върви отстраняването на ГЕРБ от властта е по-сложен въпрос, но първият етап завърши. ГЕРБ вече не е тази партия, която беше", посочи Овчаров.

Той припомни, че през лятото е коментирал, че Бойко Борисов бяга от служебно правителство на президента, защото иска да си гарантира купения и корпоративния вот. "Но и тогава беше ясно, че бягайки от ситуацията и гарантирайки си това, той може да влезе в ситуацията от 2016 г., когато вълната беше толкова голяма, че купеният и корпоративният вот не му свършиха работа. Сега ще се случи същото", каза той.

Овчаров изрази съмнение, че т.нар. сили на промяната ще успеят от първия път да намерят общ път и да тръгнат заедно напред. Идеята е да се договорят за няколко неща, които трябва да се случат за много кратко време, за да тръгне процесът на промяната, очерта той.

По думите му това не се наблюдава в момента и донякъде се дължи на грешка на Слави Трифонов, който се е обявил срещу БСП, а сега търси начин за намиране на необитаем остров в средата, "но ми се струва, че там го чакат познати или непознати другарчета, които може да му изиграят лоша шега".

Според Румен Овчаров президентът няма интерес от служебно правителство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във