Банкеръ Daily

Общество и политика

Първи работен ден с ограничения за пътуване между областните градове заради коронавируса

Снимка: БНР

Километрично задръстване се е образувало на магистрала "Люлин", сигнализира слушател на БНР, който пътува от Перник към София, за да отиде на работа. Той съобщи, че е тръгнал преди 3 часа от Перник и все още се намира между втория и третия тунел по магистралата. 

Днес е първият работен ден, в който са в сила ограниченията за пътуване между областните градове, въведено заради разпространението на коронавируса у нас.

На вход-изхода на градовете са изградени контролно-пропускателни пунктове. Преминаващите през тях удостоверяват причината за пътуването си със служебна бележка от работодател, медицинско удостоверение или документ за самоличност.

Жителите на по-малките населени места трябва да имат основателни причини, за да посещават областните центрове и да докажат това пред контролните органи.

19 са пропускателните пунктове на входовете на София, на които се извършват подобен вид проверки.

На КПП край Драгичево трафикът е засилен тази сутрин и се е образувала опашка от автомобили. Четирима полицаи проверяват всяка една от колите.

Във Варна трафикът е натоварен навсякъде, макар проверките да минават бързо, информира Радио Варна.

Единични са случаите на нарушения на пропускателния режим в Ямбол.  На входно - изходните артерии на града са разположени 7 пункта. Няма колони от автомобили на двата най- важни за града пункта на пътните участъци Ямбол - Сливен и Ямбол - Елхово. Автомобилите преминават за около 2-3 минути.

Опашки по контролно-пропускателните пунктове в Пловдив тази сутрин започнаха да се образуват малко след 7.30 часа, когато работещите в офиси и предприятия извън града потеглиха с автомобилите си за работа. На някои от пунктовете е натоварено и в обратната посока, защото много от живеещите в близките населени места работят в града. 13 са КПП-та, като проверките от полицейските екипи са извършват в двете посоки. На изхода на „Голямоконарско шосе“, откъдето се отива към Северната индустриална зона и към магистрала „Тракия“, колоната започваше още от булевард „България“. Иначе преминаването става за една-две минути.

Повечето от преминаващите през пунктовете и работещи в предприятията извън Пловдив обясняваха, че днес очакват да получат служебни бележки от работодателите си. Срокът е до 17 часа днес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във