Банкеръ Daily

Общество и политика

Първанов се отметна от вота на недоверие

Вот на недоверие към кабинета сега е неуместен, заради кампанията за президентските избори. Това заяви пред Би Ти Ви лидерът на АБВ  Георги Първанов. Само преди седмица той се беше обявил за вот на недоверие на правителството в сферата на сигурността.

По думите му инициативата на БСП, която иска вот на недоверие заради провал на външната политика, и на ДПС, която предлага вотът да е срещу цялостната политика, би била начин за отвличане на вниманието от президентския дебат и скриване на кандидат-президентите.

Първанов имал информация за готвени машинации за предстоящия президентски вот, но допълни, че би я оповестил, когато има доказателства. Първанов призова всички извън ГЕРБ към диалог и единодействие, за да не се допуснат подобни машинации.

Лидерът на АБВ изрази разочарование от поведението на бившия кандидат на партията ген. Румен Радев, който се съгласи да бъде издигнат от инициативен комитет с подкрепата на БСП. "Бяхме застанали зад него, а той обърна гръб. Ние го подкрепихме мощно, далеч по-добре, отколкото в БСП, а той не се обърна да каже поне едно "Благодаря" и "Извинявайте", изтъкна Първанов.

Той отново  разкритикува хода на правителството с издигането на Кристалина Георгиева за лидер на ООН. Според него тезата, че новият шеф на организацията ще е жена от Източна Европа е стояла.преди издигането и. "Очевидно проучването на премиера е провал, защото класирането на Кристалина Георгиева е убийствено за България. То компрометира българската дипломация и идеята Източна Европа да има свой шеф на ООН", обвини Първанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във