Банкеръ Daily

Общество и политика

Първанов окончателно се оттегли от лидерския пост в АБВ

Председателят на АБВ Георги Първанов се оттегли от лидерския пост. Предстои да бъде избран нов председател. Първанов откри втората сесия на Втория конгрес на партията и заяви, че ръководството на АБВ прави крачка назад и дава шанс да се изберат начело необременени от политиката хора, съобщи "Дарик".

"Оттеглям се от оперативната политика. Имам лични причини, които не смятам да коментирам, имам обаче и важни политически мотиви. Най-важното е, че след 25 години в политиката мога да кажа, че сега просто е друга политическата епоха. Случи се така, че размишлявайки тези дни около 10 януари, видях много предавания, филми, медийни събития, които ме върнаха във времето, в което току-що бях избран за партиен председател", каза той и уточни, че тогава централата на БСП е останала без ток, парно и телефони и той е трябвало да стои там денонощно, докато отвън са хвърчали павета. Имаше тежки барикади, но се знаеше кой от коя страна на барикадата е. Днес е друго - барикадите са навсякъде - в парламента, в душите ни. Сега ни атакуват с павета-думи, павета-компромати. Много черен пиар се стоварва върху плещите ни. Четете - жълти и кафяви и други издания. Признавам, че най-много ме заболя от поръчковата информация, че ще напусна АБВ", коментира Първанов.

Георги Първанов сподели, че  е "вградил сянката си" в проекта АБВ и ще даде всичко от себе си за неговия успех. "Днес не е моят бенефисен мач, няма да окача бутонките на пирона", каза Първанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във