Банкеръ Weekly

Общество и политика

Първанов: Няма избори, които Станишев да не е загубил

„Няма избори, които Сергей Станишев да не е загубил”, каза лидерът на движение АБВ Георги Първанов.

Според него и вицовете, които Станишев разказва за АБВ биха били смешни, ако ситуацията не беше толкова тежка. Познавам тази практика, двамата с Бойко Борисов много се замеряха с вицове и от виц на виц ние губехме избори, каза Първанов пред БТВ.

В отговор на коментарът на Станишев, че напускането на Ивайло Калфин е като смяна в 90-та минута на мача, Първанов заяви: „Не знам, колко разбира от футбол Станишев, но мачът в 90-тата минута вече е приключил и смените тогава нямат значение.

Сергей Станишев изглежда стои стабилно и ще стои още дълги години в БСП. Това не пречи да има организация, която да реализира левите идеи. Нашата голяма амбиция е да реализираме национални идеи”, каза Първанов.

Според него предсрочни избори не са необходими.

Ние сме за стабилно правителство, не че сегашното няма за какво да бъде критикувано, но в момента то няма алтернатива.

За нас властта не е самоцел, както за други партии, каза още Първанов, запитан защо АБВ са готови да чакат за парламентарните избори.

На въпрос как вижда своето политическо бъдеще, бившият президент каза, че нямам никакви амбиции за формална длъжност.

Моята е най-лесна, аз мога да се оттегля пак, сега се наложи да се върна. Дори и човек в сянка не искам да бъда, защото виждам колко порочна е тази система, когато има един сив кардинал, който дърпа лостовете и назначава постовете, каза още бившият президент.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във