Банкеръ Weekly

Общество и политика

Първанов няма да е депутат

Георги Първанов няма да оглави нито една листа на Алтернатива за българско възраждане (АБВ) за предсрочните парламентарни избори. "Не приляга на държавен глава да бъде народен представител", бе отговорът му на въпрос на в. "БАНКЕРЪ".


В петък (15 август) бившият държавен глава обяви и че АБВ е с една обиколка пред останалите, защото партията му първа обявила своите кандидати за народни представители. От думите му стана ясно, че певицата Николина Чакардъкова ще оглави листата в Благоевград, а Росица Янакиева ще е пръв кандидат в Перник. Бившият вицепремиер и министър на търговията Кирил Цочев ще се бори в Ловеч, а Ивайло Русчев в Търговище.


"Тежката артилерия" на президента - Ивайло Калфин и ген. Михаил Михов, ще водят партийните листи на две места. Калфин във Варна и 25 МИР - София, а Михов в Бургас и Ямбол. Бившият ректор на УНСС Борислав Борисов също ще води битка на две места - в Пловдив и 23 МИР - София, а Румен Петков традиционно ще е начело в Плевен.


Първанов изтъкна, че АБВ е и единствената формация, която е обявила своята предизборна платформа. "Никой досега не е заявил политика по отношение на доходите, в това число и въвеждане на минимално заплащане на труда по четири лева на час. Всичко това при нас е комплекс от идеи. Предложенията са оформени от една система и са разгърнати като цялостна визия", отбеляза Първанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във