Банкеръ Daily

Общество и политика

Първанов иска оставката на Борисов

Лидерът на АБВ Георги Първанов дойде в Народното събрание за коментар на новината, че Ирина Бокова се е представила по-добре от Кристалина Георгиева на гласуването за генерален секретар на ООН. А социалистите свикаха извънредно Изпълнителното бюро на „Позитано 20”.

Според Първанов португалският кандидат Антонио Гутериш е можело да се очаква, че ще бъде избран за поста и го поздрави за успеха. Той смята, че Гутериш ще бъде добър шеф на международната организация. Бокова защитила доброто си име, по мнението на лидера на азбукарите. И сам войнът е войн, подчерта Георги Първанов. 

Кристалина Георгиева не била кандидатът на България, а кандидатът на Бойко Борисов, на правителството и на външния министър. Бокова се утвърдила като световен лидер, смята Георги Първанов. Ако не бил факторът Кристалина Георгиева, по мнението му, Бокова щяла да е генерален секретар на ООН.

Кабинетът провалил възможността да имаме шеф на организацията. Провалили и възможността Източна Европа да има свой човек.Представянето на Кристалина Георгиева е унизително, заяви Георги Първанов и поиска да чуе позицията на премиера по тази тема. Мнението на външния министър не му трябвало.

Излагацията е пълна, категоричен бе лидерът на АБВ. Кристалина Георгиева да бъде оттеглена от ЕК незабавно след този морален крах, поиска Георги Първанов. Уморих се да искам оставката на Митов, подчерта той. Сега било времето премиерът да понесе отговорност и да подаде оставка. Според него трябва да има вот на недоверие за предателство към интересите на страната. По думите му обаче вотът на недоверие трябва да се иска извън кампанията за президентския избор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във