Банкеръ Daily

Общество и политика

Първанов целял противоречия в БСП, обвини Миков

"За нас очевидно става въпрос за декларативно изявление, чиято цел е да създаде допълнителни вътрешни противоречия в БСП". Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков във връзка с "протегнатата ръка" на Георги Първанов и АБВ за местните избори.

"Въпросът за партньорствата по време на местните избори не е в дневния ни ред в момента. Но първо ще разговаряме с партньорите ни от БСП-Лява България. За нас е ясно, че много трудно биха се постигнали политически партньорства с една партия, която участва в дясно управление, подкрепя такова дясно управление и най-вече гласува за десни мерки. Това би било крайно безпринципно", добави Миков.

Той подчерта, че "не може да отнемеш на работещите бедни тези 408 лв. облекчения, не можеш да подкрепиш замразяването на всички социални плащания – на майките, на първокласниците, онези 14 мерки, които дясното правителство замрази като плащания, и да говориш, че си за демографска политика, държейки сметка за кризисната ситуация на страната". Това е пореден опит да се отслаби влиянието на левицата в България, категоричен е Миков.

Депутатът от БСП Мая Манолова обаче, се обяви за широка коалиция, която да обедини всички леви политически партии, плюс партии от центъра.

"Местните избори са изключително важни и за партиите, и за гражданите. Ако левицата иска да спечели тези избори, трябва да търси път към обединение и вместо да гори мостове, трябва да създава такива. Не виждам нищо лошо, ако в община Кюстендил направим необходимите действия за обединение на всички сили от лявото пространство, а защо не и от центъра. Ние имаме един основен политически опонент в лицето на ГЕРБ и Реформаторския блок. Партньорството с всички останали формации е приемливо, когато е в интерес на гражданите. Гражданите имат нужда от силна, социална местна власт", коментира Манолова

Facebook logo
Бъдете с нас и във