Банкеръ Daily

Общество и политика

Първан Симеонов: Противниците на властта се събират в един отбор

"Противниците на властта се събират в един отбор. Това е най-лошият сценарий за властта". Това каза пред БНР политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп Интернешънъл“. По думите му са се създали условия за синхронизиране на разпокъсаните иначе противници на управляващите. "Дори хора със синя биография подкрепят червен президент", коментира той и добави, че се е получило от нищо нещо. 

Политологът посочи, че за да се оцени дали ще се получи "перфектна политическа буря", трябва да се проследи какво ще се случи от всичко, заявено като нагласи за протести, или хората ще ходят на море. "Акцията на Христо Иванов е добра от гледна точка на политическото позициониране. С минимум средства тя постигна максимален ефект и върна "Да, България" в мача", коментира той. Според Симеонов темата "Росенец" е напипала нерва на обществото, масовия политически вкус в България, който не обича големи имоти.

Първан Симеонов изказа предположение, че Ахмед Доган се нуждае от държавна охрана, а не от каквато и да е. "Това са неща, които ние не би трябвало да знаем, защото те са от по-друго естество, може би разузнавателно", каза той. По думите му ДПС имат един голям проблем - не държат сметка за общественото мнение.

"Да, българите са търпеливи хора, но ако ДПС искат да участват във властта по малко по-директен начин и да бъдат приемливи в очите на хората, ще трябва малко по-гъвкаво да действат", препоръча политологът. 

Симеонов заяви, че няма съмнение, че ДПС се е долепило до ГЕРБ във властта и на принципа на варенето на жабата очакват обществото да свикне с това.

Facebook logo
Бъдете с нас и във