Банкеръ Daily

Общество и политика

Пълномощният министър на Русия у нас е сред изгонените дипломати

Пълномощният министър на Руската федерация у нас Филип Воскресенски е сред експулсираните за Москва. Пред медиите той заяви, че заминава с благодарност към България и българите, които "ни подкрепиха за времето, в което работихме. Това са хората, с които общуваме дълги години". По думите му от страната ни днес заминават 70 руски граждани със семейства си или общо над 180 души.

"Нито един от тези, които бяха експулсирани, не е работил срещу България, а за развиване на отношенията между двете държави. Тези действия по експулсиране са незаконни и без основание", категоричен е Воскресенски. И добави, че сред заминаващите са генералните консули в Русе и Варна, хора по поддръжката на посолството в София. А въпросът дали мисията в столицата ни ще бъде закрита, ще реши президентът на Руската федерацията, посочи още Воскресенски.

Втори автобус с руски граждани от посолството на Русия, които напускат България, пристигна на столичното летище. Десетки хора с децата и домашните си любимци бяха във втората група, която отпътува от страната ни. Освен с автобуса, руски граждани бяха докарани с дипломатически коли и микробуси.

Служителите на посолството ще се приберат в Москва с два руски самолета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във