Банкеръ Daily

Общество и политика

Пълненето на хазната през ДДС от лекарствата е жестока политика срещу населението, твърди депутат

Според депутата от БСП Румен Георгиев състоянието на правителството в момента е трагично. Неслучайно и протестите показват, че на хората вече им е писнало от управлението на Борисов. В ефира на Евроком, народният представител заяви: „Няма доверие в институциите, превърнахме се в една авторитарна държава. Всичко се управлява от джипа - виждаме как качва министрите, вози ги в джипа, и живее в един свой паралелен розов свят. Но икономическите данни показват, че сме три пъти по-назад от останалите европейски държави. Така че няма как този модел на управление, който е вреден за България, ние да подкрепяме.“

Това е и причината БСП да не се регистрира в парламента. „Единствената опозиция в Народното събрание сме ние, останалите партии са присъдружни партии, те крепят това правителство, което е изключително вредно за държавата“, заяви социалистът.

В половината от европейските държави ДДС на лекарствата е около 10%, а у нас остава 20%. Лекарствата се ползват от пенсионерите и от децата предимно, родителите плащат това ДДС, тоест ако трябва да пълнят хазната на бюджета  през ДДС от лекарствата, това е една жестока политика към нашето население“, заяви  Румен Георгиев. Политиката, която БСП предлага е към най-уязвимите групи. „Борим се срещу доходност, увеличаване на доходите, срещу бедността.“ По думите му Борисов няма политики към тези хора.

„В своите изказвания Корнелия Нинова е единственият председател на партия, която извежда земеделието като приоритет както за партията, така и за държавата“, посочи Георгиев. Според депутата от левицата това не се е случвало от години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във