Банкеръ Daily

Общество и политика

Психолози от МОН работят с близките и съучениците на децата, пострадали в Хитрино

Три деца са жертва на трагедията в Хитрино, момче от Шумен загина при инцидента, две сестрички са настанени в болница. С близките им, съучениците и учителите работят психолози от мобилната група на министерството на образованието. Двама специалисти са изпратени в професионалната гимназия в Шумен, където е учело момчето. Това съобщи министърът на образованието в оставка Меглена Кунева в интервю за радио "Фокус".

„Двама психолози ще бъдат и в училището „Сава Доброплодни“, където са учели двете сестрички, настанени в момента в болница. Тепърва ще работим много с психолози, не само с пряко пострадалите деца, но и с техните съученици и родители, с цялата общност. Това, което можахме да направим веднага, разбира се, е свързано с организацията на неучебните дни, те са до края на седмицата, с възможност за удължаване, и с психологическата помощ към учениците и техните семейства.“, обясни Меглена Кунева. 

Тя съобщи, че министерството вече е заделило приблизителна сума от бюджета си за ремонт на училището в Хитрино, допълни Кунева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във