Банкеръ Daily

Асен Василев:

Проверка на произхода на доходите на Рашков - ако има сигнал

Финансовият министър Асен Василев отново заяви, че прокуратурата трябва да се произнесе за проверката на ръководителя на НАП Румен Спецов.

Запитан дали ще се проверява произходът на доходите на служебния МВР министър Бойко Рашков, Василев отговори: „Ако има подаден сигнал за несъответствие между доходи и имотно състояние, проверка ще бъде направена. Всички сигнали се проверяват“. 

По-рано днес вътрешният министър Бойко Рашков със своя заповед назначи за директор на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Калоян Милтенов. 

Милтенов е бил представен днес пред състава на дирекцията от и.д. главен секретар на МВР гл. комисар Стоян Темелакиев.

Ст. комисар Милтенов започва работа като разузнавач в системата на МВР през 1999 г. В следващите години заема последователно ръководни длъжности в системата - началник на група и началник на сектор „Икономическа полиция“ в Първо РУ, началник на сектор в отдел „Противодействие на икономическата престъпност“ – СДВР, заместник-началник, по-късно и началник на Трето РУ в София, началник на Първо РУ в София. От 14 октомври 2019 г. е назначен за директор на Областната дирекция на МВР в Ямбол, а година по-късно – за зам.-началник на отдел „Икономическа полиция“ в ГДНП. Награждаван е многократно за професионалната си работа.

Досегашният директор на СДВР ст. комисар Антон Златанов, който замени на поста Георги Хаджиев в началото на май, е преназначен на длъжност заместник-директор на СДВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във