Банкеръ Daily

Общество и политика

Проверка е установила липси за 1 млн. лева в Здравното министерство

Близо 1 млн. лева липси са установени от дълготрайни материални и нематериални активи в Здравното министерство. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на здравеопазването Петър Москов.

"10 доклада са изпратени до прокуратурата и ДАНС. Две съвместни проверки на компетентни дирекции на Министерството на здравеопазването са извършени към момента. От проверките са установени липси за около 1 милион лева и те са предадени на прокуратурата", уточни министърът.

По думите му при извършената административна проверка са установени незаконосъобразни действия на ред служители, конкретно в Министерството на здравеопазването, и те също са подадени на компетентните органи.

"Борбата с корупцията е важна на законодателно ниво. Аз се надявам, че антикорупционното законодателство ще мине съвсем скоро в парламента. Реално хората, които извършват това нещо, са инспекторатите на министерствата. Те трябва да идентифицират, да създадат системата за идентификация, за да могат по-специализираните органи - прокуратура, съд, ДАНС, да могат да се намесят на нивото на техните компетенции", добави Москов

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във