Банкеръ Daily

Общество и политика

Проверяваме избирателната си секция в интернет, с SMS или по телефона

Гласоподавателите могат да проверят номера на избирателната си секция и мястото на гласуване в предстоящите европейски избори в интернет, с SMS или по телефона, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Справките се осигуряват от главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Информация чрез интернет може да получите на адрес: https://www.grao.bg/elections/. Той предоставя и възможност да се подава "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да се регистрират издадените "Удостоверения за гласуване на друго място" от общинските администрации след идентификация с електронен подпис.

Информацията може да бъде получена и чрез SMS. Той трябва да бъде изпратен на 18429, като номерът е единен и за трите мобилни оператора. Цената на един SMS e 0,25 лв. без ДДС. В текста гражданите трябва да изпишат единствено десетте цифри на своето ЕГН. Системата връща отговор с номера и адреса на избирателната секция.

Информация за секцията може да се получи и по телефона на номер 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Той е безплатен за цялата страна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във