Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестът днес ще е пред Министерския съвет, "Отровното трио" подготвя барикада

"Диктатурата трябва да спре. Няма да търпим повече! Довечера ВСИЧКИ пред Министерски съвет в 20 ч. Носете храна, вода и всичко необходимо за изграждане на барикада. Заедно сме силни и само заедно ще успеем!". Това гласи описанието към събитието "Бунт срещу диктатурата на Борисов!", организирано във Фейсбук.

За 30-ти пореден ден в София ще се проведат протестни действия с искане за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

"Няма да спрем, няма да приключим", каза пиар експертът Арман Бабикян във видео, публикувано на страницата на т. нар. Отровно трио, което организира протестите. По думите му, Валери Симеонов е маша в ръцете на Бойко Борисов, който се крие.

"Тази вечер ще ги издухаме", закани се проф. Владислав Минеков.

Призивите на организаторите за изграждане на барикада идват след провелата се тази нощ акция на МВР, чрез която бяха премахнати палатковите лагери, блокирали движението на три ключови кръстовища в София. Бяха премахнати и блокадите из страната.

Органите на реда арестуваха и 12 души от блокадите в София, сред тях беше и Арман Бабикян. Днес сутринта задържаните бяха освободени, а от СДВР предупредиха, че няма да позволят нови блокади.

Лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов съобщи, че решението за премахването на палатковите лагери е било взето на коалиционния съвет в четвъртък. И целяло да предотврати "малка гражданска война". Симеонов обаче не посочи кой от управляващата коалиция е направил предложението.

На брифинга на СДВР тази сутрин беше обявено, че решението за акцията е била на ниво полицейски структури.
 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във