Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестно автошествие в София минава по маршрута на "вируса във властта"

Протестно автошествие се организира в София. То ще мине през целия град и ще стигне до резиденция "Бояна". Посланието на протестната акция е "Да изметем вируса от властта".

"Вирусът пребивава в Министерския съвет и в резиденция "Бояна". Минаваме маршрута на властта, по който се движи вирусът, заразил цялата ни страна вече 11 години. Няма да мръднем от искането си за оставка", заяви пред БиТиВи Арман Бабикян от т. нар. Отровно трио, което организираше антиправителствените протести у нас повече от 100 дни.

Символично трябва да остане и мястото на сегашното правителство в историята. "Всички трябва да запомнят най-мрачните години на България. Тези хора трябва да си дадат сметка, че случващото се в момента в страната ни - като пандемия и като хуманитарна криза, е най-ясният образ на тяхната власт - хаос, безхаберие, корупция и за съжаление смърт", добави той.

Според Бабикян, опитите на правителството да овладее кризата са "жалки" и не се увенчават с успех. Всеки ден умират хора, няма лекарства.

"Положението е много страшно. Ще се опитаме да ги събудим, да си отворят очите и да видят, че нещо трябва да се промени в цялото управление на кризата", заяви друг от организаторите на автошествието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във