Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестната блокада на пътя към "Калотина" е вдигната

Протестната блокада на пътя за граничния пункт "Калотина" вече е вдигната, но остава около 15 км колона от автомобили. По-рано днес се образуваха километрични задръствания по пътя "Калотина" и в двете посоки заради блокада на шосето от страна на протестиращи.

Пътят към граничния пункт бе затворен на около 2 километра преди него. На място има присъствие на екипи на "Гранична полиция" и Областната дирекция на МВР-София.

Протестиращите  ще се опитат да издържат възможно най-дълго, каза по-рано пред БНР адвокат Николай Хаджигенов  от "Отровното трио" по повод блокадата на пътя.

“Както обещахме многократно – ще извиваме ръцете на Борисов, образно казано, докато ги счупим. Продължаваме да ескалираме, да затваряме все повече и повече, докато затворим цялата страна. Днешното изявление на Борисов показа паническият му страх от протеста. Не напразно три четвърти от него беше огрубяване на протеста, това е Борисовият алабализъм, тоест направи един миш-маш от всевъзможни предложения, въртя ни във въздуха, но идеята преди сроковете в Конституцията да го добута до някакви нормални избори, където забележете, тия избори ще ги прави ГЕРБ. А всъщност идеята на протеста е изборите да не бъдат манипулирани от ГЕРБ, както досега", посочи Хаджигенов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във