Банкеръ Daily

Общество и политика

"Протестна мрежа" поиска оставката на Цацаров

Около 30 протестиращи пред Съдебната палата поискаха оставката на главния прокурор Сотир Цацаров, заради изгубените тефтерчета на Филип Златанов. Протестът бе организиран от "Протестна мрежа" и в него участие взеха познати лица като Асен Генов, Иво Божков, Антоанета Цонева и Найо Тицин.

Други двама от участниците - Любена Нинова и Антони Де ла Рея заявиха, че в тефтерите някои от инициалите не са десетка, както някои опитват да вменяват, а "ДП", които съответстват на името на депутата от ДПС Делян Пеевски.

По думите на Нинова случката с изгубените веществени доказателства е поредният абсурд в страната, а властимащите взимат хората за шарани. Тя добави, че най-лошото в случая е, че Делян Пеевски продължава да е депутат и да има имунитет. Според нея не инициалите "ДП" са най-големия проблем, а това, че в прословутите тефтери има и други скандални имена.

"В една нормална държава, заради подобни неща щеше да има много оставки", каза Нинова.

Други от събралите се пред Съдебната палата коментираха, че си пазят тефтерите далеч по-добре, отколкото го правят държавните органи. Представителите на "Протестна мрежа", заявиха, че с този акт искат да покажат, че ще изразяват своята гражданска позиция и няма да оставят на мира виновните.

Facebook logo
Бъдете с нас и във