Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращите заради водната криза в Перник се сблъскаха с полицията

Протестиращите заради водната криза в Перник се сблъскаха с полицията в опит да стигнат до кръстовището със София, съобщи БНТ. За щастие няма пострадали. От днес в града започва нов режим - в някои квартали ще има вода през деня, в други през вечерта. Хората искат този режим да е равен за всички. Протестът започна след 18 ч., а гражданите поискаха премиера Бойко Борисов да отиде при тях.

Утре в община Перник ще бъде обявено бедствено положение заради кризата с водата. Това ще стане на свиканото заседание на кризисния щаб, което ще се проведе от 9.30 часа. От утре започват дейности и за увеличаване на притока към яз. „Студена“. Това съобщи кметът на града Станислав Владимиров пред "Фокус".

„Министерски съвет отпусна средства за ремонт на пречиствателната станция, за да избегнем влошаване на качеството на водата, ако се наложи да влезем в мъртвия обем. Най-големият проблем към момента е липсата на приток към яз. „Студена“. По данни от тази сутрин в язовира са влезли само 26 литра, а оттокът е 274 литра. Огромна е разликата между приток и разход, затова волята на държавата, волята на премиера е с всички средства и възможности, с които в момента разполага държавата, още от утре да започнат строително - монтажни работи, с които да увеличим притока към яз. „Студена“, обясни кметът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във