Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращите в Стара Загора настояват да излязат на магистрала "Тракия"

Спокойно е преминала нощта между протестиращи и полиция в района на летището на изхода на Стара Загора. Недоволните граждани са категорични, че остават на място, докато искането им за допускане до автомагистрала „Тракия“, обиколка на детелината и връщане обратно към града не бъде изпълнено.

През вчерашния ден подкрепата си към протестиращите са оказали хора от София, Варна, Бургас и други градове. След вчерашното обръщение на органите на реда недоволните граждани са потърсили диалог с полицията, за да се стигне до решение на ситуацията, но за момента такъв не е осъществен, съобщи едно от лицата на протеста Искра Михайлова.

"Вчера поисках отново разговор с комисар Илиян Илиев, който вчера не дойде нито през деня, нито през нощта на протеста, очакваме го да се появи днес по някое време. Днес той няма причина да не ни пусне да преминем през магистралата, тоест сега на мен ми е интересно да видим как ще протече днешният ден, дали днес ще бъдем пропуснати да преминем и да стигнем до магистралата, тъй като доводите, които бяха изтъкнати, отпаднаха до един".

Протестиращите остават твърди в искането си за оставка на правителството и главния прокурор и се надяват да бъдат подкрепени от още хора през днешния ден .

Facebook logo
Бъдете с нас и във