Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращите в София отново блокираха кръстовището пред Ректората

След 34-тия ден от антиправителствените протести в столицата кръстовището пред Ректората на Софийския университет отново е блокирано. Палатковият лагер там беше възстановен и така блокираните възлови кръстовища в столицата отново са три. Остават палатковите лагери и пред Министерския съвет, и на "Орлов мост". 

Преди два дни протестиращите вдигнаха блокадата Ректората и движението през възловото кръстовище беше възобновено. До новата блокада се стигна, след като в реч на вчерашния протест адв. Николай Хаджигенов призова за по-крайни действия.

Хаджигенов съобщи и че новината, която циркулира в социалните мрежи - за решението на организаторите на протеста да не се блокират кръстовища, а институции, е фалшива. Но беше съобщено, че предстои блокада на Народното събрание в четвъртък, когато депутатите ще заседават извънредно.

Заради затварянето на кръстовищата на Ректората на Софийския университет и  на "Орлов мост" е променено движението на линиите на обществения транспорт в района. Центърът за градска мобилност призова жителите на София да съобразят маршрутите си с този факт.

Ето и промените:

- Автобусите от линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута.
- Автобусите от линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. "Др. Цанков", бул. "П.Яворов" и по маршрута двупосочно.
- Автобусите от линия № 94 върти на ул. "Гурко" и обратно по маршрута им.
- Тези от линия № 213 в посока "Младост" са отклонени по булевардите "Мадрид" ,"Ситняково" и "Цариградско шосе" и след това по маршрутите им.
- Тролейбусите от линии 4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута им.
- Тези от линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока СУ "Кл.Охридски" въртят на кино "Одеон", а линия 7 от "Люлин" към Сточна гара обръща на нея и обратно .
- Тролейбусите от линии 1, 2, 4 и 11 въртят на ул. "Оборище" и бул. "В.Левски" и обратно по маршрутите им.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във