Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращите срещу Бат' Сали блокираха столичен булевард

Над 700 протестиращи блокираха движението на бул. „Христо Ботев" в столицата. Протестът е насочен срещу Александър Методиев от ДПС и полагането му на клетва като народен представител днес.

Протестиращите развяваха българското знаме, като част от лозунгите им са: „Бат' Сали ни тури и Кюстендилския мир разтури", „Кюстендил казва не", „Не искаме Бат' Сали и протестираме", „Не на Бат' Сали...! Не на подмяната!".

На протеста присъстваха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов и Иван Андонов, председател на Общинския съветв града. Протестиращите се отправиха към централата на ДПС.

"Нима гласовете ни са незаконни, нима някой е избрал този човек?", каза пред журналисти кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той заяви, че още преди три дни в подписка срещу депутата от ДПС Александър Методиев са се включили над 40 000 души. По думите му подписката ще бъде внесена в парламента, както и искането за промяна на изборния кодекс. „Това не е подкрепа само за нас, а за всички български граждани. Молим ви отново, оттеглете този човек", посочи още Паунов.

Очаква се шествието да продължи към Народно събрание за внасяне на искане за промяна на избирателната система с нова, изключваща налагането на хора като Александър Методиев за депутат с незначителен брой гласове в определен избирателен район.

Междувременно още преди 11 часа в сградата на Народното събрание дойде депутатът от ДПС Александър Методиев, известен като Бат Сали.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във