Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращите блокираха центъра на София и пътищата из страната

В гражданско неподчинение прерасна протестът срещу високите цени на горивата в Бургас. Стигна се до сблъсъци между полиция и протестиращи в опит да бъдат принудени шофьорите да изтеглят автомобилите си от блокадата. Повече от два часа входът и изходът на града в посока квартал "Ветрен" са затворени. Една жена се опитаха да арестуват полицаите. Те поискаха тя да премести от пътното платно автомобила си, но жената отказа. Намесиха се и други протестиращи. Стигна се до сблъсъци. Те продължиха около 15 минути, след което жената беше освободена. Близо 10 километра е дълга колоната от чакащи автомобили от изхода на Бургас почти до квартал "Ветрен" и 10 километра е дълга колоната преди входа на града. Движението на автомобили по автомагистрала "Тракия" се отбива на две места: в района на Българово и край Миролюбово. Блокадата в Бургас продължава, съобщава БНР.

В София за около час бе блокирано движението пред Министерския съвет. Първоначално протестиращите се събраха пред централата на БНБ, а след това се насочиха към правителствената сграда. Шествието продължи по булевард "Дондуков" и стигна паметника на Васил Левски. По-рано бе спряно движението и на "Орлов мост". Протестиращите срещу цените на горивата се присъединиха към недоволстващите заради изказването на Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания.

Блокиран е главният път Е-79, в района  на Благоевград. Организаторите на протеста и стотиците участници в него са готови да останат на място до вечерта или докато правителството и политиците не подадат оставка. Движението и в посока София, и в посока "Кулата" е спряно, както и по всички обходни маршрути, уточнява националното радио.

Очаква се протестиращите от Враца да блокират международния път Е-79, в посока Мездра.блокираха магистрала „Хемус“ край Шумен. Движението беше спряно и в двете посоки за около два часа. В Габрово протестиращите затвориха прохода Шипка. 
Автомагистрала "Тракия" беше блокирана от протестиращите в Пловдив при 125-ия километър. Магистрала "Тракия" е блокирана и в района на Ямбол. Движението е напълно спряно между Хаджидимитрово и Зимница.

Facebook logo
Бъдете с нас и във