Банкеръ Daily

Кристиан Вигенин:

Протестиращите бяха 4-5 пъти по-малко от заразените само вчера

Кристиан Вигенин

Хората на протеста бяха поне четири пъти, ако не и пет, по-малко от заразените само вчера, така че нека всеки, като член на обществото, да поеме своята отговорност. Това коментира в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин.

По думите му временният дискомфорт си струва, защото спасяваме човешки животи. Нормално е хората да протестират, добави той.

Вигенин подчерта, че на този етап не е измислено по-добро решение от сертификатите. Когато специалистите кажат, че нещо друго работи по-добре, с две ръце ще подкрепя това, каза той. И подчерта, че в сегашния момент в своята съвкупност мерките целят да се намали скоростта на разпространение на инфекцията, която видимо не може да бъде спряна, защото здравната ни система "е съсипана поради ред причини, които не са в резултат от действията на сегашните управляващи".

Трябва да се опитаме да намалим натиска върху болниците, върху лекарите, призова Вигенин, защото, смята той, ако тенденцията продължава, скоро ще видим сцени, в които хората няма да има как да бъдат настанени в болниците. Не става въпрос да създаваме паника, но са нужни устойчиви мерки, които да дадат резултати, подчерта зам.-председателят на НС.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във