Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращи ще поискат от полицията отнетите си вещи от лагера на "Орлов мост"

Снимка: Архив

От 12 до 17 ч. днес протестиращи ще проведат пред сградата на 2-ро Районно полицейско управление на МВР в София акция "Нека заедно да си вземем вещите, които бяха отнесени от окупационния лагер". Униформените иззеха палатките на демонстрантите на 3 септември рано сутринта, когато палатковият лагер на кръстовището на "Орлов мост" беше вдигнат, а движението - възстановено след неколкоседмчна блокада.

Протестиращите са направили списък с предметите, които имат да получават и ще отидат заедно с адвокатите си пред районното, за да си ги поискат, съобщи пред БНР Иван Калчев, един от организаторите на акцията.

Антиправителствените протести у нас продължават вече повече от месец. В понеделник беше 61-вият пореден ден от демонстрациите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. По традиция акцията в столицата се проведе на площад „Независимост“.

Около 20 часа движението по бул. „Цар Освободител“ бе блокирано. Върху фасадата на парламента бяха прожектирани масово разпространявани в социалните мрежи кадри с прилагане на груба полицейска сила срещу протестиращи по време акцията „Велико народно въстание“, провела се на 2 септември. Прозвучаха и добре познати аудиозаписи, в които се предполага, че се чува гласът на премиера.

След 21 часа протестиращите се отправиха на шествие към "Орлов мост" и блокираха движението по него за около 3 часа. 

Очаква се тази вечер демонстрациите да продължат. А за 10 септември е обявена акцията "Велико нарoдно въстание II".

Facebook logo
Бъдете с нас и във