Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращи посрещнаха Румен Радев и Красимир Каракачанов в Бургас

Протестиращи посрещнаха на Морската гара в Бургас президента Румен Радев и вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В района се бяха събрали две групи недоволстващи - привърженици на ГЕРБ скандираха "Оставка" и "Разединител", и друга група - също в възгласи "Оставка", но срещу правителството.

Радев и Каракачанов са в Бургас за Деня на високопоставените гости на националното военноморско учение с международно участие "БРИЗ 2020".  Днес учението е в акваторията на Бургаския залив. Те се качиха на фрегатата "Горди", от която ще наблюдават демонстрации на ликвидиране на пожар на търговски кораб, преодоляване на последствията от инцидента на търговския кораб, операция по овладяване на похитен кораб, евакуация на ранен военнослужещ и др.

В учението участват 27 плавателни съда, два самолета, седем вертолета и 2413 военнослужещи от Военноморските сили на България, Белгия, Грузия, Гърция, Италия, Испания, Румъния, САЩ, Турция и Франция, както и от Втората постоянна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.

Два варианта при така създалата се ситуация в страната вижда вицепремиерът Красимир Каракачанов. Това са предсрочни избори или ново правителство в рамките на този парламент, на това мнозинство, със или без сегашния министър-председател.

По думите му въпреки че управляващата коалиция е имала много изпитания през последните 3 години, в момента тя е стабилна. "В момента се намираме в друга фаза - изпитание за държавността като цяло. Коалицията иначе, като мнозинство в парламента, е стабилна. Аз съм убеден, че няма да има никакви проблеми с подадения вот на недоверие. Надявам се този вот да е един дебат, а не поредното охулване. Макар че, ще си остана с надеждите, доколкото виждам нещата", посочи той. Каракачанов апелира за национална отговорност, а не за "евтина борба за власт".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във