Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращи от "Възраждане" нападнаха министъра на образованието

Протестиращи пред Министерския съвет, където има протест срещу новите Covid ограничения, освиркаха министъра на образованието Николай Денков, който беше съпровождан от полиция. Снимка: БГНЕС

Един човек е задържан при протеста срещу противоепидемичните мерки в София. Това съобщават от МВР. Към момента не става ясно защо е арестуван протестиращият.

По-рано недоволни отправиха вербални нападки служебния министър на образованието Николай Денков в  подлез в центъра на столицата. Това наложи намесата на полиция.

Същевременно от пресцентъра на МОН съобщиха, че срещу министъра на образованието и науката проф. Николай Денков не е извършено физическо посегателство. Той няма никакви наранявания и е в отлична физическа и психическа форма.

Съобщението е по повод появилите се по-рано информации, че Денков е бил нападнат на излизане от подлеза към президентството. От просветното ведомство уточняват, че на връщане от Министерския съвет в МОН в подлеза между двете сгради , министърът е пресрещнат от активисти на политическа партия "Възраждане", които са препречили пътя му, притиснали са го и са викали обидни фрази.

Наложило се е полицаи да помогнат на проф. Денков да стигне до сградата на образователното министерство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във