Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращи: Нов национален митинг – „Да спасим народа от фалит!“

На 138-мия ден от антиправителствените протести се отправи призив всички, чийто бизнес ще бъде ударен от новите, по-строги противоепидемиологични мерки, предлагани от петък (27 ноември) да дойдат в сряда (25 ноември), от 10.00 часа пред Министерския съвет.

Обявеният нов национален митинг ще се проведе под надслов „Да спасим народа от фалит!“

Представителите на майките от „Системата ни убива“, от „Орловград - Протест Блокада“ и от „Палатковия лагер пред Софийския университет“, събрали се вечерта на редовното място – пред сградата на Министерския съвет, бяха категорични, че на 25 ноември трябва да се каже: „НЕ на безобразията, не на локдауна, не на бедността и съсипването на хиляди бизнеси и стотици хиляди животи. Стига толкова! Няма да ви позволим да ни доведете до фалит! Няма да ви позволим да ни затворите отново!“

С възгласи оставка те се отправиха към 5-то Районно управление на МВР, където след протеста в събота (21 ноември) „Единни сме силни“, срещу петима протестиращи бе образувано досъдебно производство за хулигански прояви.

По пътя протестиращите се спряха пред сградата на Министерството на здравеопазването, за да изразят недоволството си срещу несправянето на властите с пандемията. На мястото имаше представители на БНТ, които бяха упрекнати, че отразяват тенденциозно протестите. Между представител на  „Орловград - Протест Блокада“ и преминаващ младеж през протеста с бира в ръка възникна пререкание, в резултат на което представители на полицията съставиха протокол и на двамата. Протестиращите обвиниха младежа, че е провокатор и че са го виждали и друг път на техни прояви.

По-късно в 5-то Районно управление представители на „Системата ни убива“ подадоха сигнал срещу поведението на полицаи, обиждали децата им при задържането след митинга на 21 ноември. Демонстрирайки срещу подобни действия, те оставиха пред полицейския кордон пред 5-то Районно управление на МВР късове мърша.

След това протестът се отправи към площад „Орлов мост“, като преди това се спря пред централата на ВМРО с възгласи срещу евродепутата Ангел Джамбазки, когото миналия понеделник протестиращите разпознаха в човека, хвърлял по тях пиратки и заливал ги с вода от маркуч.

Facebook logo
Бъдете с нас и във