Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращи настояват за разследване на кабинета "Борисов 3"

В същото време новите депутати се събираха за полагане на клетва.

Протестиращи са се събрали пред сградата на парламента с надпис "Съединението прави силата", където депутатите положиха клетва в 45-то Народно събрание.

Демонстрантите  настояват парламентът да се саморазпусне, да има нови избори, служебно правителство и за пълно разследване на правителствата на ГЕРБ.

Полицейското присъствие в района е засилено. 

Първото заседание бе открито от най-възрастния депутат - Мика Зайкова, избрана от името на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ":

"Дано съм добра орисница на 45-ото Народно събрание", каза Мика Зайкова и добави: "Нека народът види, че народните представители в 45-ото Народно събрание са хора с добро настроение. Неуморимият бог на времето и датата в моя акт за раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание, за което съм много щастлива и дано съм добра орисница. Вече 1300 години на този горещ кръстопът, българите се борят за нашата красива и прекрасна земя като една човешка длан", каза още Мика Зайкова.

"Сигурна съм, че и съвременните българи биха жертвали живота си, за да я има България. Да, България е минала през много трудни премеждия, съдбовни, но винаги е възкръсвала, дами и господа, защото нашият народ винаги е намирал правилния път на възкресението", допълни още тя.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във