Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращи донесоха изтъркани обувки пред Министерския съвет

В 120-ия ден от антиправителствените протести искането за оставка на кабинета и Бойко Борисов, както и на главния прокурор Иван Гешев е под мотото "Изтърканите обувки на 2 милиона българи". Протестна акция се провежда пред сградата на Министерския съвет.

Протестната акция започна малко след 12.00 часа. След като оставиха десетки чифтове стари обувки пред сградата на Министерския съвет, за да напомнят на властта за емигриралите българи заради лошото положение в страната, протестиращите замеряха правителствената сграда и с топки за тенис, защото по думите им управляващите изгонили младите спортисти, които нямало къде да тренират в България.

След това демонстрантите блокираха движението в едното платно на бул. „Дондуков“ в района на Министерски съвет.

Преди няколко дни от т.нар. Отровно трио промениха формата на протестите, които организират заради ръста на заболелите от Covid-19.

На днешната акция един от организаторите – адвокат Николай Хаджигенов каза: „Това са маратонките на две от моите деца, които заминаха в чужбина да учат. Това са на големия син. Те и двамата бяха национални състезатели спортисти. Дадоха ми ги да ги изхвърля. Сега е добър момент. Правителството на Борисов изгони нашите деца в чужбина. Някои отидоха да работят, повечето отидоха да учат с надеждата да не се връщат никога. Така че това е символът на всичките тия 2,5 милиона българи, които отидоха и останаха в чужбина. Благодаря ти, Борисов“.

Движението в района на Министерски съвет и парламента оставаше затруднено към 13.00 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във