Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращи българи засипаха Манфред Вебер със съобщения и коментари във Фейсбук

Още през юли, в самото начало на антиправителствените демонстрации у нас, председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер заяви пълната си подкрепа и доверие към правителството на Бойко Борисов.

От понеделник тази седмица протестиращите срещу кабинета и главния прокурор подеха нова инициатива в социалните мрежи. Недоволните звънят по телефона на Вебер и му изпращат съобщения и въпроси. 

Българи публикуват и гневни коментари на английски под пост на Вебер във Фейсбук, в който той критикува липсата на по-категорична реакция от страна на Европа към управлението на турския президент Реджеп Ердоган.

"Ще остане ли Европа безсилна срещу Ердоган? Как реагира Европа, когато Ердоган разпалва тълпи с войнствен език и директно заплашва Франция и Гърция, наричайки лидерите им алчни и некомпетентни?", пита председателят на групата на ЕНП. А български граждани му отговарят: "Обадете се на Бойко. Той е приятел на Ердоган и е същият като него.", "А как Европа реагира на протестите в България?", "Г-н Вебер, колко време ще се правите, че нищо не се случва в България? Докога ще търпите приятеля си Борисов? Вече минаха два месеца. България иска промяна. Или не ви е грижа вече за ценностите на ЕС?"

Коментарите под публикацията са близо 700. 

"Приятелчета, това е номерът на г-н Манфред Вебер. Чувствайте се свободни да му кликвате или звъните. Едва ли ще ви вдигне, но пък 500-600 пропуснати от номера, започващи с +359 ще са доста трудни за пренебрегване", пише потребител в социалната мрежа. 

За момента няма ответна реакция от страна на Вебер.

  

Facebook logo
Бъдете с нас и във