Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращи блокираха входа на ЦИК

Снимка bTV

Тази сутрин протестиращите от "Орлов мост" с шествие отидоха пред Централната избирателна комисия (ЦИК) и обявиха, че ще се опитат да влязат всички на заседанието в 10 ч. 

Към тях с нова акция тази сутрин  се присъединиха от БОЕЦ и "Изправи се. БГ" на Мая Манолова. Те искат както оставката на главния прокурор и правителството, така и тази на ЦИК. Настояват за електронно и дистанционно гласуване.

Протестиращите са приготвили яйца и домати и се заканват, че ако не бъдат пропуснати по време на заседанието, ще блокират сградата и никой няма да може да влезе.

Протестиращите коментираха и снощния инцидент със счупването на предното стъкло автомобил в района на посолството на Румъния и попитаха къде е била полицията и защо органите на реда са пристигнали 40 минути по-късно, съобщи БНР. 

„Въпросът е къде е била полицията и как е била допусната кола в концентрацията на хора. Когато една кола иска да премине през група от хора, първичната реакция на всеки е да си запази живота, адреналинът се качва, така че това беше чиста провокация. Трябва да се благодарни, че и от двете страни няма пострадали. Ако полицията си беше свършила елементарната работа да отцепи движението, нямаше да се стигне до такива глупости“;

„Полицията просто отказва да спира движението там и според мен е абсолютно нарочно. Това е нареждане от по-високо ниво. Искат да намалят подкрепата за протеста по този начин“;

„Няколко пъти са я подканвали да спре, но тя не е спряла. Нормално е да ти счупят колата в такава ситуация, ако е имало опасност за живота на някой. Това, че има деца и протестиращите не са спрели също е грешка, но все пак смятам, че това е провокация. Смятам, че тя е пратена там“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във