Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращи блокираха Съдебната палата

Протестиращи блокираха централния вход на Съдебната палата. Днес действието ще бъде от две части, обясниха от гражданското движение БОЕЦ.

Блокадите започнаха преди десет дни. Първата беше на Министерството на правосъдието с искания за оставката на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и на правосъдния министър Данаил Кирилов, която вече е факт. 

Демонстрантите изразиха и недоволството си от факта, че главният прокурор, чийто кабинет се намира в сградата, не влиза през централния вход.

"Съдебната палатка", иронично наричаха протестиращите сградата, а към един от отворените прозорци полетяха и яйца. Такива бяха оставени и пред входовете.

На 50-ия ден от началото на протестите в столицата остават блокирани трите възлови кръстовища - на площад "Независимост", при Софийския университет и "Орлов мост".

Пореден протест с искане на оставка на правителството и на главния прокурор ще се проведе и в Пловдив.

Началото е от 19 часа на площад “Съединение”.  Ще се организира и шествие, като в общината е изготвен график за поетапно ограничаване на движението по неговия маршрут.

Ново протестно автошествие ще се проведе и в Стара Загора. То ще започне в 18:30 часа и ще стигне до летището, откъдето инициаторите, с чувство за хумор, обещават да "изстрелят в космоса записите на Бойко Борисов, за да ги увековечат".

Facebook logo
Бъдете с нас и във