Банкеръ Daily

Общество и политика

Протестиращи блокираха сградата на КПКОНПИ

В 43-я ден на антиправителствени протести демонстранти блокираха сградата на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Инициативата е на ГД "Боец".

Малко след 8 часа протестиращите тръгнаха на шествие от "Орлов мост" и преминаха през "триъгълника на властта". Крайната точка бе при сградата на КПКОНПИ, а минути след това започнаха да я "обстрелват" с яйца. Те поискаха среща със Сотир Цацаров. 

"Искаме среща с Цацаров, искаме той да слезе тук при нас, ако това не се случи, ще имаме поредната институция на мафията, която ние гражданите закриваме", заяви на мегафона Георги Георгиев от гражданското движение.

Малко след 9.30 протестиращите освободиха блокадата, но се заканиха за нова утре. От ГД "Боец" обаче отново я запазиха в тайна и не казаха къде ще бъде тя. 

Блокирани продължават да са три възлови кръстовища в София, а на всички тях има полицейски патрули. 

При палатковия лагер на Орлов мост днес е предвидена и културна програма. "Пленер street art - палатково изкуство" се организира от група млади хора, които работят в т.нар. от тях "Орлов офис". За 19.00 часа е насрочена лекцията "Правото на съпротивата в Европейското просвещение" на Христо Атанасов. 

Заради блокираните кръстовища има промяна в маршрутите на градския транспорт. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във