Банкеръ Daily

Общество и политика

Протести срещу ниските доходи, цените на горивата и мръсния въздух

Граждани от цялата страна излязоха на протести в събота. В София недоволни от ниските доходи и пенсии се събраха пред сградата на Министерския съвет. Протестиращите блокираха движението по булевард "Дондуков". Организатор е гражданското сдружение "Заедно". Изказани бяха искани за борба с корупцията, премахване на партийните субсидии, за пряка демокрация и защита на правата на всеки българин. Символично бяха спукани 100 балона с надпис "Бюджет 2019".

Граждани на Русе организираха протестен автопоход с искане за чист въздух. Блокирано движението на кръговото кръстовище в района на ГКПП Дунав мост. Перничани също се включиха в инициатива за по-чист въздух. Началото бе поставени с концерт под наслов "Дишай Перник"

Десетки жители на Добрич излязоха отново на протест с автомобилите си срещу поскъпването на горивата. Протестиращите отново затрудниха движението в града с автошествието си, като спираха на бензиностанции да зареждат минимални количества гориво. Техните основни искания са цената да бъде намалена и да отговаря на качеството на горивата.

Протест срещу поскъпването на горивата имаше и във Видин. Организаторите от Гражданска инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан настояват държавата да използва механизмите за контрол на горивата, с които разполага. Настояват още да се въведе лична гражданска отговорност, да не се увеличава данъка за старите автомобили, както и за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, заради отношението му към майките на деца с увреждания.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във