Банкеръ Daily

Министерството на здравеопазването:

Протести не могат да спрат COVID-19

Протести не могат да спрат разпространението на вируса. Това заявяват от Министерството на здравеопазването във връзка със заявената по-рано днес от представители на ресторантьорския бранш готовност за гражданско неподчинение спрямо влизащите в сила от днес противоепидемични мерки.

"Протести няма да спрат разпространението на вируса, нито ще намалят броя на хоспитализациите и починалите от COVID-19", написаха в своя позиция от Здравното министерство.

Оттам изтъкват, че броят на хоспитализираните с коронавирус нараства непрекъснато, както и че новите ограничителни мерки са по-меки от тези в други страни. "Засегнатите от мерките физически и юридически лица трябва да бъдат обезщетени и компенсирани за наложените им ограничения", пишат още от министерството и допълват, че е било дадено необходимото време за подготовка за новите условия.

Припомня се и че тези мерки са въведени след задълбочено обсъждане с членовете на експертните съвети. Те се въвеждат по предложение на Главния държавен здравен инспектор, съобразени са с Националния оперативен план и е било дадено необходимото време за подготовка за новите условия.

Новите мерки бяха посрещнати с протести на работещи в заведенията, транспортния сектор и танцовите школи. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във