Банкеръ Daily

Общество и политика

Протест заради Бат Сали блокира движението по главен път Е-79

Жители на Кюстендил и Дупница, които са недоволни от избирателната система, протестираха тази сутрин.

Беше блокиран за около половин час главния път Е-79. Това доведе до образуването на четирикилометрова колона от автомобили. Блокада имаше и на трасето от Кюстендил до граничен пункт "Деве баир", както и на жп прелеза в района.

До протестите в Кюстендил, Дупница и София се стигна, след като за депутат от Кюстендил беше избран Александър Методиев - Бат Сали. Той беше водач на листата на ДПС в района, но получи в своя подкрепа малко над 800 гласа.

Недоволните от избора му граждани обявиха, че ще блокират Народното събрание в деня на полагане на клетва на депутатите. Все още официално не се знае кога парламентът ще заработи.  

Дупничани блокираха за 15 минути главен път Е-79. Издигнат бе плакат "Вън от системата Манолова- Местан". Около 10 000 души от областта вече са се включили вече и в подписката срещу "Подмяната на вота".Протестиращите заявиха, че няма по никакъв начин да допуснат наложеният им депутат Бат Сали да прекрачи прага на тази институция. Те обявиха още, че от днес нататък ще протестират всеки ден от 17.30 ч. на площада в града.

След като блокадата на Е-79 приключи, част от участниците в протеста се включиха в автопоход в Кюстендил срещу определянето на Бат Сали за депутат от Кюстендилски регион.

Facebook logo
Бъдете с нас и във