Банкеръ Daily

Общество и политика

Протест във "Факултета" за загиналото от токов удар момче

Снимка:БНР

Жители на столичния квартал "Факултета" блокираха за кратко улица "Суходолска" и поискаха оставката на кметовете на София Йорданка Фандъкова и на район "Триадица" Димитър Божилов по време на протест заради загиналото срещу болница "Свети Иван Рилски" от токов удар 16-годишно момче. Протестиращите от ромския квартал спряха за кратко и влака, който минава през квартала.

Те поискаха строги наказания за виновните за смъртта на момчето и "да дойде правителството".

Днес беше погребението на момчето. Семейството на загиналото дете живее в квартала.

Според близки на момчето протестиращите са били заплашвани от полицията малко преди началото на протеста. От полицията отговориха, че служителите на реда са извършвали рутинни проверки в района.

По-рано днес главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков подаде оставка заради нелепия инцидент, отнел живота на 16-годишния Людмил след токов удар на тротоара пред столичната болница УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Шишков не е бил изобщо на работа към момента, когато през 2011 г. е издадена заветната служебна бележка, приета от ЧЕЗ като основание за присъединяване на фаталния павилион към електрическата мрежа. Въпреки това той счита за редно да се оттегли от поста, като даде възможност да се проверят всички обстоятелства и така да изичсти името си. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във