Банкеръ Daily

Общество и политика

Протест срещу изборния туризъм блокира ''Капитан Андреево''

Протестиращи с плакати „Не на изборния туризъм“ блокираха пътния възел „Капитан Андреево“ и движението на граничния пункт на влизане от Турция е спряно, предаде bTV. Акцията започна минути преди 9 ч., като организаторът ѝ Веселин Илчев заяви, че действията на гражданите не са свързани с нито една политическа партия. По думите му на вота през миналата седмица в смесените райони е било "пълно с турски автомобили".

В района има засилено полицейско присъствие, като властите настояват да бъдат пропускани превозни средства с болни хора, деца и бързо развалящи се стоки. Протестиращите са категорични, че ще останат през целия ден.

Вчера се стигна до напрежение между България и Турция на официално равнище заради спирането на автобуси за проверка. Нашите гранични власти обаче обявиха, че значителни количества контрабанда са били спрени при специализираната операция. 

Изборният ден в турския град Чорлу започна при слаб интерес. Два часа и половина след началото на изборния ден местно време пред секциите имаше по един-двама избиратели. По същото време миналата неделя на вота „2 в 1“ пред стаите за гласуване вече имаше опашки. 


Facebook logo
Бъдете с нас и във