Банкеръ Daily

Общество и политика

Протест пред кабинета на Гешев

Протестиращи влязоха в Съдебната палата и поискаха оставката на главния прокурор Иван Гешев. Поводът за демонстрацията е акцията срещу високопоставен служител на МВР от вчера и днешните коментари на служебния кабинет, че държавното обвинение се меси в изпълнителната власт.

Протестиращите настояват главният прокурор да се срещне с тях.

Демонстрацията започна с минута мълчание пред Съдебната палата в 12:00 часа, когато България се прекланя пред Христо Ботев.

Тази вечер за 19:00 часа е насрочен още един протест – на „Правосъдие за всеки“. Той ще бъде подкрепен и от „Демократична България“.

"Разбираме, че са призовани на разпит новият председател на ДАНС, новият директор на ГДБОП и други длъжностни лица от МВР – със същата цел, имитирайки загриженост от страна на прокуратурата, да им затворят устата“, заяви съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов. Христо Иванов, другият съпредседател на обединението, добави, че случилото се "показва как Гешев, Пеевски и Борисов се опитват да си върнат инициативата и да не позволят истината как се е злоупотребявало с МВР и със службите да излезе наяве".

Facebook logo
Бъдете с нас и във