Банкеръ Daily

Общество и политика

Протест и контрапортест пред президентството

Станислав Недков-Стъки

Две протестни демонстрации бяха организирани пред президентството в сряда. Единият протест е на симпатизанти на ГЕРБ, те настояват за оставката на държавния глава Румен Радев и протестират срещу приетите промени в Изборния кодекс.

Паралелно с това има протест срещу правителството в оставка.

Привържениците на ГЕРБ смятат, че новите правила за изцяло машинно гласуване лишават хиляди от правото им на глас, а отварянето на неограничен брой секции в чужбина ставало под ръководството на Румен Радев с гласовете на трите нови формации в Народното събрание и с подкрепата на ДПС.

Протестът е организиран от председателя на федерацията по ММА Станислав Недков-Стъки. Още във вторник Недков призова хората да излязат и "да заменят чалгата с хорото".

Във вторник премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова симпатизантите на партията му да не излизат на "Дондуков" 2, но протестът днесвсе пак се състоя.

От другата страна на площада паралелна акция се обявява в защита на "направената първа крачка от гражданското общество за отстраняване на "модела ГЕРБ". Паралелната демонстрация е с участието на активисти от летните протести.

Полицейското присъствие е засилено, двете групи са разделени. 

Малко по-късно симпатизантите на ГЕРБ се преместиха пред сградата на Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във