Банкеръ Daily

Общество и политика

Прощаването с Клара Маринова ще е на 9 март

На 9 март 2021 г. (вторник), в 12.00 часа се прощаваме с Клара Маринова. Това съобщиха от столичната организация на БСП. Поклонението ще се състои в Ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Известната журналистка и политик от БСП Клара Маринова почина вчера късно вечерта на 71-годишна възраст. Тя беше едно от популярните лица на прехода.

Родена е на 20 април 1949 г. в дупнишкото село Ресилово. Завършва радиоелектроника във ВМЕИ (дн. Технически университет). Работила е като журналист-международник в БНТ повече от 10 години.

Маринова бе депутат от БСП в три парламента - 7-ото Велико Народно събрание, 36-ото и 37-ото обикновено Народно събрание, зам.-председател и председател на Комисията по радиото, телевизията и БТА в 37-ото НС. Секретар на Парламентарната група на демократичната левица и ръководител на пресцентъра на ПГДЛ в 37-ия парламент. Беше и член на Висшия съвет на БСП и негов говорител.

Клара Маринова оглавяваше пресцентъра на Жан Виденов по време на януарските протести през 1997-а. Мнозина я запомниха като жената, която пееше "Къде си, вярна ти любов народна" в окупирания и замерян с павета парламент.

След напускането на политиката отново работи в различни медии: телевизия Bulgaria ON AIR, радио К2, Фактор тв. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във