Банкеръ Daily

Общество и политика

Пропаднаха преговорите между ГЕРБ и "Атака"

S 250 aff182b5 1afb 47ca bd73 f743d060b2f7

Представителите на "Атака" не се появиха на консултациите с ГЕРБ за съставяне на правителство.

Групата на "Атака" е направила опит да се свърже с ГЕРБ с искането за пряко излъчване на консултациите, но не е получила официален отговор, затова няма да присъства на разговорите с преговорния екип на ГЕРБ.

В същото време Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова очакваха представители на "Атака", но те не се появиха в зала"Запад" на Народното събрание.

"ГЕРБ отказа да допусне всички вас по време на разговора между коалиция ГЕРБ и партия "Атака”, каза на пресконференция председателят на "Атака" Волен Сидеров.

"Това е искане, което ние повтаряхме като задължително, тъй като не искаме да участваме в никакви задкулисия. Имал съм горчив опит с ГЕРБ, лъгали са ме в очите", посочи Сидеров.

"Това обяснява защо не сме в зала "Запад", а сме тук. Моите колеги досега се опитваха да се свържат с представители на ГЕРБ – Цецка Цачева, Менда Стоянова, както и с пресаташето. Те не си вдигаха телефоните. Сега разбрахме, че потвърждават тяхното виждане да няма медии на разговорите", добави той.

"В последния кабинет при лошото управление на Орешарски ГЕРБ се съгласяваха с БСП и ДПС и отхвърляха страхотно полезни неща, като например плоският данък да се премахне, да се прекратят концесионните договори за злато", посочи Волен Сидеров.

С отказа си да се явят на консултациите "Атака" удължава предизборната си кампания, заяви от своя страна Цецка Цачева, която е част от преговорния екип на ГЕРБ, след като националистите отказаха да преговарят с ГЕРБ.

Тя бе категорична, че искането на Волен Сидеров дебатът да се води пред камери е неприемливо. "Считаме, че е неприемливо, защото е в нарушение на мандата, който ние имаме съгласно решение на Изпълнителната комисия", каза тя.

Цачева обяви, че консултациите с "Атака" се считат за провалени поради неявяване на техни представители, поканени при условията, при които са провеждани с останалите политически сили.

"Оценяваме отказа на "Атака" като неуважение към техните избиратели и демокрацията", заяви от своя страна и Румяна Бъчварова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във